Serval in Hoogvliet gevangen en in beslag genomen

Donderdag 4 mei zagen spelende kinderen in het park aan de Herikweg in Hoogvliet een Serval. De politie, brandweer en Landelijke Inspectie Dierenbescherming startte een zoekactie. Er is een vangkooi geplaatst wat resulteerde in het vangen van de serval vandaag.

De kinderen die de serval zagen hebben goed gehandeld. Ze hebben direct hulp ingeroepen en bleven uit de buurt van deze katachtige. Samen met de politie, brandweer en Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming is gezocht naar het dier. Er is donderdag wel een mogelijke slaapplaats van het dier aangetroffen. Echter het dier zelf en mogelijke kittens troffen de hulpdiensten niet aan.

Door het plaatsen van een vangkooi is de serval vandaag gevangen. Ook heeft de vermoedelijke eigenaar van het dier, die woonachtig is in Hoogvliet, zich gemeld. De serval is vervolgens in beslag genomen en overgebracht naar een geheime opvanglocatie. Uit onderzoek moet blijken of het dier ook jongen zoogde. Als dit het geval is zal de zoektocht naar de kittens worden voortgezet.

Beeld: Pixabay