Politie moet wéér wapens richten op kinderen

Politieagenten moesten zaterdagavond hun dienstwapen richten op kinderen omdat zij met een pistool liepen. Het incident vond plaats op de Gorsstraat in Spijkenisse. Eerder deze week vond een soortgelijk incident plaats op de Cederstraat in Groenewoud.

In beide gevallen ging het om een nepwapen dat kinderen bij zich droegen of waarmee ze aan het spelen waren. Het betreft kinderen in de leeftijd van 12 tot 14 jaar. De kinderen op de Gorsstraat werden meteen weggestuurd. Een woordvoerder kon nog geen verdere details geven.

De politie trekt te allen tijde hun dienstwapen als iemand een voorwerp bij zich heeft dat op een pistool lijkt. Ook gaan er vaak meerdere eenheden op af. Daarom waarschuwt de politie om nooit met nepwapens de straat op te gaan. De politie zal namelijk nooit aarzelen om te schieten als het misgaat en er niet naar geluisterd wordt. Inmiddels zijn ook bij steeds meer kermissen balletjespistolen en gelblasters niet meer toegestaan als prijs.

Beeld: JBMedia