Open dag Spijkenisse Medisch Centrum trekt veel bezoekers

Het was druk in het Spijkenisse Medisch Centrum zaterdag 13 mei. Niet met patiënten maar met geïnteresseerde die de open dag bezochten. Veel kinderen keken hun ogen uit. Je kon namelijk ook van alles zelf doen.

Door: Raymond Sybesma

Voor de deur van het Spijkenisse Medisch Centrum stond een politiebus en Rode Kruis auto. Hier konden mensen een kijkje nemen in de auto’s en uitleg krijgen over de werkzaamheden. Bij binnenkomst in het Medisch Centrum ontving je een tasje en plattegrond. Zowel op de begane grond als 2e etage stonden allerlei kraampjes en was er van alles te doen.

De poppendokter was aanwezig. De knuffels die de kinderen hadden meegebracht werden grondig onderzocht. Er was een gevarieerd aanbod aan letsels. Van missende oogjes tot geknakte oren. Met een verbandje om konden veel knuffels weer naar huis. Het advies ”veel kroelen en knuffelen” is goed opgevolgd door de kinderen.

In een andere kamer mochten kinderen zelf ”opereren” met een camera was het de bedoeling om te kijken waar de patiënt last van had. Deze patiënt had last van rode snoepveters. De kinderen mochten met een knijper proberen de snoepveter te pakken. Dit was nog niet zo eenvoudig. Op het beeldscherm kon iedereen goed zien wat er gebeurde.

In de gangen tussen de verschillende kamers stonden allerlei kraampjes. Het tasje wat bij de ingang was uitgedeeld kwam nu goed van pas. Bijna bij elk kraampje kreeg je wel iets om mee te nemen.

Op de endoscopie afdeling worden normaal gesproken kijkonderzoeken uitgevoerd. Dit keer werden er paprika’s inwendig bekeken. Ook hier werden met behulp van een knijpertje delen ”weefsel” nu pitjes verwijderd.