Grote zoektocht naar serval met kittens in Hoogvliet

De Landelijk Inspectie Dierenbescherming (LID), de Politie en het drone-team van de brandweer zijn donderdagmiddag uren aan het zoeken geweest naar een serval met kittens. De politie was geïnformeerd dat er in het bosgebied aan de Herikweg in Hoogvliet een serval zou lopen.

Omdat het dier gevaarlijk is naar mensen toe is er gelijk een grote zoektocht gestart. De brandweer heeft met een drone gekeken met warmtebeelden of ze het dier ergens konden zien. Een agent en een medewerker van de Landelijk Inspectie Dierenbescherming zijn te voet het bosgebied in gegaan. Uiteindelijk is er wel een mogelijke slaapplaats van het dier aangetroffen maar het dier zelf is nog niet gevonden. Bij de zoekactie was ook Dieren4u betrokken.

Mochten mensen het dier tegenkomen is het dringende advies om zelf geen actie te ondernemen en op afstand te blijven, ook dient men het alarmnummer 112 direct te bellen.

Beeld: Nieuws op Beeld, beeld boven: Pixabay