De Nieuwe Buren betrekken voormalig gemeentehuis in Spijkenisse

Zaterdag vond een langverwachte gebeurtenis plaats in Spijkenisse: De Nieuwe Buren, een initiatief van de Ideeënfabriek Nissewaard, nam zijn intrek in het oude gemeentehuis aan het Koningin Julianaplein 1 in Spijkenisse. Maar ze waren niet de enige huurders die hun intrede deden op de zolderverdieping. Twee andere organisaties gingen ook mee en zetten hiermee een bijzondere samenwerking in gang.

Na weken van voorbereiding begon het evenement om 12:00 uur met een gevarieerd programma dat voor ieder wat wils bood. De organisatie maakte gebruik van flyers en sociale media om zoveel mogelijk publiek aan te trekken. Bij binnenkomst werden bezoekers verwelkomd met koffie, thee en een speciaal welkomstkoekje, ontworpen door meesterbakker Voskamp voor De Nieuwe Buren.

De openingsspeech werd verzorgd door Natasja Bodde, de Stadsdichter, die het publiek introduceerde aan de verschillende groepen via een kort interview. Voor deze gelegenheid had Natasja een speciaal gedicht geschreven voor het project De Nieuwe Buren. Om de opening een symbolische betekenis te geven, creëerden de drie huurders een waterval door drie goten met elkaar te verbinden. Wethouder Jeroen Postma kreeg de eer om met bekers water de waterloop in werking te stellen. Het water dat aan het einde werd opgevangen, activeerde een mechanisme dat het logo van het project “De Nieuwe Buren” onthulde. Wethouder Postma feliciteerde de drie lokale groepen en toonde zich enthousiast over de samenwerking die werd nagestreefd.

De stichting Ideeën Fabriek Nissewaard, Be Yourself en Jan Brons zullen nu gezamenlijk de zolder van het oude Stadhuis van Spijkenisse betrekken om hun initiatieven verder uit te werken en hun droom vorm te geven. Als verrassing trakteerde de jeugdige en kleurrijke dansgroep het publiek nog op een dansoptreden. Na afloop kregen bezoekers de gelegenheid om de nieuwe locatie van de verschillende groepen te verkennen en kennis te maken met hun programma. De opkomst was geweldig, waarbij ook veel vrienden, kennissen en familie het evenement bezochten. Al met al was het een succesvolle dag waarop de directe buren in de Oranjebuurt kennis konden maken met De Nieuwe Buren.

Beelden: Roel van Deursen, bericht: Roel van Deursen/Spieke