Toksjoo ”Op Zuid” was in Hoogvliet dankzij bewonersinitiatief

De Toksjoo is bekend en altijd ”Op Zuid” bij veel Rotterdammers. Dankzij een bewonersinitiatief kwam de Toksjoo naar Hoogvliet. Bewoners van de Siloam en andere geïnteresseerde konden zich aanmelden om de show bij te wonen.

Door: Raymond Sybesma

Zondagmiddag 23 april rond half twee druppelde de Siloam al vol. Bewoners en geïnteresseerden kregen bij binnenkomst een formulier en consumptiebonnen. Op het formulier konden mensen aangeven of ze informatie over initiatieven wilde ontvangen. Zoals de comfortwoning, huis Madelief en Buurt Bestuurt.

Het was Imelda Bogaard, werkzaam voor de Leliezorggroep die het bewonersinitiatief indiende. ”Het was een behoorlijke voorbereiding maar het is gelukt” zegt Imelda. Het publiek was afkomstig uit alle wijken van Hoogvliet. Ook veel bewoners van de Siloam waren met een introducé aanwezig.

Dit is een dag met een goud (oranje) randje!

Aldus een trotse Imelda Bogaard

De presentatie van de Toksjoo was zoals altijd in handen van Roel Pot en Joop van der Hor. Zangeres Sandy Struijs verzorgde het muzikale gedeelte van de middag. Het programma Top of Flop kwam voorbij in een nieuwe versie waarbij Sandy Struijs de liedjes zong.

Hoewel de Toksjoo tot 16:30 uur zou duren hebben de aanwezige ”doorgehaald” en ging het nog een uurtje door. Imelda kijkt terug op een hele geslaagde middag en laat weten dat dit naar meer smaakt. Want zo zegt ze altijd Hoogvliet = zo gek nog niet!