Tess uit Spijkenisse loopt de Alpe d’Huez voor Kika

De 9-jarige Tess uit Spijkenisse gaat in juni een grote uitdaging aan; ze gaat namelijk de Alpe d’Huez lopen. De beroemde berg in de Franse Alpen is vaak het decor voor fiets- en loop evenementen. Meestal worden hier acties aan gekoppeld om zo veel mogelijk geld voor goede doelen op te halen. Ook de jonge inwoonster van Spijkenisse gaat haar best doen om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Zij heeft gekozen om zich in te zetten voor de Stichting Kika.

De groep 5 leerlinge, net klaar met haar training bij sportfysiotherapeut Gijs Gelderblom, vertelt trots dat ze de wandeltocht met haar oma gaat lopen. Ook loopt er een vriendje mee; ‘Hij gaat het ook proberen’, voegt Tess toe. Aangestoken door haar vader, die met zijn fietsgroep de Heavenly Stars al meerdere tochten heeft gereden. Altijd aan een goed doel gekoppeld. Dit jaar rijdt de fietsgroep voor Make a Wish.

Tess wil graag voor Stichting Kika wandelen. Deze keuze voor Kika werd na het zien van een tv programma over kinderen met kanker nog eens extra bevestigd. Nóg meer motivatie om de steile berg op te wandelen, en ervoor te trainen. En trainen doet ze, elke week onder begeleiding van een sportfysiotherapeut op de loopband. Maar ook samen met het hele gezin maken ze flink wat kilometers. Dit alles opdat het straks, in juni, allemaal gaat lukken. De 12 km lange tocht is namelijk vol met bochten en er wordt meer dan 1000 meter in hoogte overbrugt.

Inmiddels heeft Tess haar streefbedrag voor Kika al behaald en is het plan bijgesteld; het zou heel mooi zijn als het bedrag van € 2000,- bereikt gaat worden. En misschien wordt het zelfs wel meer dan dit. Dat ze zoveel geld zou ophalen had ze niet gedacht. Haar vader vertelt; ‘Het geld gaat rechtstreeks, via de donatie-link, naar Stichting Kika.’

Op 16 juni is het zover, dan gaat het gebeuren. Tess zelf heeft een aftelkalender gemaakt, zodat ze precies kan bijhouden wanneer ze vertrekt en wanneer de grote dag is. Het sportieve gezin en familie gaat mee om Tess aan te moedigen. Het wordt een heel avontuur maar de jonge inwoonster van Spijkenisse heeft er zin in. Grijnzend sluit ze af: Als ik over de finish ben, gaat papa champagne inschenken’. ‘Wel kinder-champagne hoor!’

Wilt u ook sponsor zijn van deze sportieve jonge dame? Neemt u dan een kijkje op:
https://www.actievoorkika.nl/tess-9-jaar-loopt-alpe-d-huez?skip_cookies=true&#amount=0