Spieke-vooruit: Dit gebeurt er in week 14

Ga naar: MaandagWoensdagDonderdagZaterdagZondag

Maandag

Eerste Rustpunt op Voorne-Putten geopend
Wethouder Martijn Hamerslag opent maandag om 10.00 uur het eerste officiRustpunt op Voorne-Putten bij het Melkveehouderij Eikelenboom op de Katerwaalsedijk 13 in Abbenbroek. Het is de bedoeling dat er in dit jaar minimaal tien Rustpunten gecreëerd worden op het eiland. Een Rustpunt is een plek op een particulier erf waar wandelaars en fietsers, tijdens hun tocht door het buitengebied, even kunnen pauzeren. Een plek waar je zelf koffie en/of thee kunt zetten, je bidon kunt vullen, even naar het toilet kunt gaan en je fiets kunt opladen. De Rustpunten zijn onderdeel van het landelijke netwerk www.rustpunt.nu.

tijd: 10.00 uur

Klik & Tik cursus: starten met internet en e-mail
Voor mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op internet biedt Bibliotheek Hoogvliet gratis de cursus Klik & Tik aan. ​​Samen met een team van ervaren vrijwilligers ga je met behulp van het Klik & Tik werkboek en de website https://oefenen.nl/  in je eigen tempo aan de slag. Word, social media, zoeken op internet en e-mails versturen: het komt allemaal aan bod. De cursus is geschikt voor beginners van alle leeftijden.

tijd: 10:00 uur tot 12:00 uur
kosten: gratis, de kosten voor het werkboek bedragen €13,50  Let op: Je kunt alleen pinnen.
aanmelden: verplicht via [email protected] of aan de balie van Bibliotheek Hoogvliet

Informatiepunt Digitale Overheid Hoogvliet
Bij het Informatiepunt Digitale Overheid helpen ze je de weg te vinden op de websites van de overheid. Het lijkt namelijk allemaal zo vanzelfsprekend om via het internet zaken met de overheid te regelen, maar je moet dan wel weten hoe het werkt. Hoe je inlogt  met DigiD bijvoorbeeld.

Het informatiepunt is voor iedereen, voor leden en niet-leden van de bibliotheek. Loop je ergens tegenaan? Kom dan gerust langs!

tijd: 14:00 tot 17:00 uur
meer informatie: Bibliotheek Hoogvliet


Woensdag

Peuteropvang Joekie wordt officieel geopend in Spijkenisse
Wethouder Wouter Struijk opent woensdag om 9.00 uur Joekie, de nieuwe peuteropvang van Partou. De nieuwe locatie aan de Slauerhoffstraat in Spijkenisse heeft haar deuren officieus al in januari geopend. Samen met de peuters knipt de wethouder nu een lint door.

tijd: 9.00 uur


Donderdag

Nieuwe fase van Stella Nova van start
Donderdag zal op de bouwplaats aan de Planetenlaan in Spijkenisse het startsein voor de bouw van Stella Nova fase 2 gegeven worden. Dat gebeurt samen met wethouders Wethouders Jan Willem Mijnans en Chris Hottentot. Bijna een jaar geleden is de verkoop gestart. In fase 2 worden 78 woningen gebouwd: 33 koop-woningen en 45 huurwoningen. Er zijn verschillende type koopwoningen: starterswoning, rijwoning en twee- of drie-onder-een-kapwoning aan het water. De huurwoningen worden verhuurd door Maasdelta.

tijd: 15.30 uur

Tweede ligsteiger in de haven van Spijkenisse wordt geopend
De wethouders Martijn Hamerslag en Chris Hottentot openen een tweede ligsteiger in de tweede havenkom tegenover Bark in de wijk De Haven in Spijkenisse. Kopers van een woning in De Haven krijgen de mogelijkheid om bij de woning ook een ligplaats voor een boot in erfpacht te nemen, zodat zij altijd in de buurt kunnen aanmeren. Aan de steiger is plaats voor vijftien boten.

tijd: 16.00 uur


Zaterdag

Lentemarkt en Paasknutsel in Waterland
Bij Wijkcentrum de Rietlander in Waterland wordt zaterdag een lentemarkt gehouden en een paasknutsel gehouden. Als het droog is vindt deze buiten plaats, anders binnen in het wijkcentrum. De markt is vanaf 9.30 uur open, de knutsel is vanaf 11.00 uur. Er zijn nog tafels (€ 5,00) beschikbaar.

tijd (Lentemarkt): 9.30 uur tot einde middag
tijd (Paasknutsel): vanaf 11.00 uur
meer informatie: Stichting Waterland Spijkenisse.

Fashion Event met Janice in het centrum van Spijkenisse
In het centrum van Spijkenisse vindt van 13.00 uur tot 16.00 uur een Fashion Event plaats. Wat zijn de laatste trends kwa mode? Met welke look kom jij het beste voor de dag? Janice, bekend van onder andere Project Catwalk, RTL Boulevard en als presentator van Gooise Meisjes, vertelt jou alles over fashion tijdens dit event in het centrum van Spijkenisse.

Met een modeshow op het Uitplein in het hart van ons winkelcentrum zorgen de ondernemers ervoor dat je er op je Paasbest uit komt te zien! Kleding, modellen, accesoires en styling worden verzorgd door de lokale winkeliers. De collectie is dus in het centrum te verkrijgen.

tijd: 13.00 uur tot 16.00 uur

Eierspeurtocht voor kinderen tot 12 jaar in het centrum van Spijkenisse
Tijdens de modeshow (van 13.00 uur tot 16.00 uur) kunnen kinderen tot 12 jaar meedoen aan een Eierspeurtocht in het centrum van Spijkenisse. De start is bij Jamin, in de Stadhuispassage. Daar haal je jouw speurkaart op. Je eindigt bij Hannes Speelgoed en Kadootjes op de Voorstraat, die die dag extra korting hebben. Er zijn eieren door het hele centrum verstopt met daarop eenw oord. Die woorden vormen samen een zin. Voor de eerste 100 goede oplossingen ligt er een heerlijke chocolade Paashaas klaar.

tijd: 13.00 uur tot 16.00 uur


Zondag

Zondag is het pasen!


Heb je zelf ook iets wat je in de vooruitblik wil? Neem dan contact op met de redactie!

Beeld: Mirella via Pixabay


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]