Spelletjeshal Gamehal Spijkenisse opent binnenkort de deuren

Veel heeft Spijkenisse al voor een dag plezier, van zwembad, bioscoop tot bowlingbaan. Maar daar komt binnenkort zeker nog een noemenswaardige gelegenheid bij waar menig jongere zijn geld zal spenderen. Binnenkort opent ondernemer Tom de Haan, onder andere bekend van de Nachtwinkel, het nieuwe Gamehal Spijkenisse midden in het centrum van die stad. De voorbereidingen zijn in volle gang. Voordat de Gamehal echt open gaat, zal er eerst nog een try-outdag komen.

Door: Raymond Sybesma

Op het raam van het pand in de smalle Spuistraat in het centrum van Spijkenisse waar De Haan de Gamehal wil openen, hangt een poster ”Gamehal Spijkenisse, opening soon”. De Spuistraat is het smalle steegje tussen de Voorstraat en de Nieuwstraat, waar al goedbezochte horeca zit. Ondernemer Tom de Haan verwacht over enkele weken in die straat de deuren te kunnen openen. “Het is nu nog wachten op enkele machines uit China.”

Het idee om een Gamehal te beginnen loopt De Haan al jaren mee. Toen het pand leeg kwam te staan op een prachtige locatie ging het snel. Wel zegt De Haan dat de machines in Nederland erg duur zijn. ”Ik heb nu via China machines gevonden”. Daarom duurt het even voordat de machines er zijn. De Haan vroeg 240 mensen wat ze zouden vinden van zo’n gamehal. Toen hier veel positieve reacties uitkwamen is het idee omgezet van droom naar werkelijkheid. Momenteel is er in Spijkenisse geen gelijkwaardig iets. Daarvoor moet je naar Schiedam of Rotterdam.

Spellen
Wat je straks kan spelen? Tom somt een hele lange lijst op waarvan de meeste ook in andere gamehals terug te vinden zijn. Daar ontbreken de klassiekers zoals Mortal Kombat en Pac-Man niet in. Maar ook zullen er nieuwe spellen zijn, zoals Jurassic Park, waar je met twee geweren door de levels gaat. En uiteraard zullen airhockey en een basketbal-spel ook niet ontbreken.

De spellen zullen te betalen zijn met muntjes, waar andere gamehals gebruik maken van pasjes. De Haan wilt de beleving zoals vroeger evenaren, en wil daarom met muntjes werken. Ook is het mogelijk om een drankje en snacks te bestellen. Zo komt er een nacho cheese-machine en een kleine bar.

Voordat de Gamehal echt open gaat voor het publiek komt er nog een Try-out dag. ”Je wilt zeker weten dat alles goed is afgesteld en dat er geen verassingen meer zijn,” vertelt Tom. Tijdens de Try-out zullen een beperkt aantal mensen gratis mogen spelen. Alles moet getest worden voor de grote dag van de opening. Wanneer de Gamehal werkelijk open gaat, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Openingstijden
De Gamehal zal na opening van woensdag tot en met zondag van 15:00 tot 00:00 uur open zijn. Vrijdag en zaterdag zelfs een uurtje langer, tot 01:00 uur. De minimum leeftijd is 13 jaar, vanwege de schietspellen.

Foto: privéfoto van Tom de Haan.