Siloam kleurt groen/oranje voor Koningsdag

Woongebouw Siloam aan de Kruisnetlaan in Hoogvliet is niet te missen. Sinds afgelopen week is het gebouw extra opvallend door wapperende vlaggen. Het woongebouw is compleet versierd voor Koningsdag.

Door: Raymond Sybesma

Siloam ontving het at Home-pakket van de gemeente Rotterdam. Woensdagmiddag 19 april kwam een vrijwilliger het pakket met o.a. de vlaggen brengen. Daarna begon de logistieke operatie. Vrijwilligers zochten de vlaggen uit, deze moesten namelijk volgens een bepaald patroon worden opgehangen. Daarna is er bij iedereen aangebeld om de vlagen te overhandigen voor aan het balkon. De vrijwilligers hingen de vlaggen ook op als de bewoners dit niet zelfstandig konden.

De gemeente Rotterdam zorgde ook voor een oranje feestje. Zo was er een circusact en liveoptreden van The Amazing Stroopwafels. De liedjes waren een feest van herkenning en werden meegezongen. Ook verzoeknummers werden groepen.

Heel Holland Bakt winnares Mercedes had gebakjes gemaakt. Ze kwam deze persoonlijk uitdelen aan de bewoners. ”Ik heb oranje kastelen gemaakt, deze mensen wonen ook in een kasteel en is heel toepasselijk voor Koningsdag.” vertelt Mercedes.

Wethouder Simons kwam ook nog even langs om het eindresultaat te bekijken.