Nieuw hoenderhok op kinderboerderij ‘De Trotse Pauw’

Op 14 april werd er een nieuw hoenderhok geopend door wethouder Mijnans. In augustus 2022 moest al het pluimvee worden geruimd door de vogelgriep. Door donaties en particulier initiatief kon er een nieuw gebouw worden geplaatst, speciaal voor pluimvee.

Door: Roel van Deursen

Tussen metro- en busstation Spijkenisse Centrum en het winkelhart van Spijkenisse ligt het Centrum Park, met daarin de kinderboerderij met drie kleine weides en een grote, waar jonge, kleine en grote dieren scharrelen. Koeien, schapen, geiten, ezels en pony’s. Ook in de stallen zijn veel dieren te bekijken. In de kijktuin groeien veel verschillende wilde planten en bloemen, waar veel insecten zoals vlinders en bijen op afkomen. In de bijna honderd jaar oude boomgaard staan appel- en perenbomen en een bijenstal. Naast de boerderij ligt een leuke speeltuin, `het Pauwennest`.

De boerderij is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 t/m 16.30 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 t/m 16.30 uur. Een bezoek aan de kinderboerderij is gratis.

Bericht & Beeld: Roel van Deursen