Burgemeester en leerlingen Penta College poetsen stolpersteine familie Levie

Op heel Voorne-Putten zijn in de maand april de 45 stolpersteine gepoetst door schoolkinderen, al dan niet in aanwezigheid van een vertegenwoordiger van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Voorne aan Zee en Nissewaard. Op donderdag 20 april was het de beurt aan de herdenkingsstenen van de familie Salomon Levie aan de Voorstraat 14a te Spijkenisse.

Onder het wakend oog van (bronzen) Max, de hond die alleen achterbleef nadat de hele familie op 28 oktober 1942 werd gedeporteerd en vermoord, gingen burgemeester Foort van Oosten en Eloa de Groot (14) en Mats Bijl (14) van klas 3 van het Penta college Molenwatering op hun knieën en poetsten zij net zo lang tot de doffe messing tegeltjes weer gingen glimmen waardoor de namen van de vijf Joodse slachtoffers van de Holocaust weer goed zichtbaar werden, opdat zij nooit worden vergeten. Na de introductie van mevrouw Sandra Sumaiku van de gemeente en een indringend verhaal van oud rector Henk den Haan spreekt Joop van der Hor, tevens voorzitter van de stichting Max XL, met zowel de burgemeester, de leerlingen als begeleidend leerkracht Jan Ramaker.

Beeld en geluid: Roel van Deursen ©Botlek TV


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]