Scooter en getuige gezocht na dodelijke aanrijding met zwaan Hoeklaan

Op de Hoeklaan is donderdagavond rond 19.15 een zwaan overleden nadat deze volgens getuigen door een scooter is aangereden. De scooter bestuurder is vervolgens doorgereden. Zwanengroep Zuid-Holland plaatste foto’s van de overleden zwaan en deed de oproep.

Door: Terence Hersbach

Op de Hoeklaan werd nabij de Sniphoek de zwaan op straat aangetroffen. Een automobilist die het zag gebeuren belde politie en dieren ambulance. Daarop werd de Zwanengroep ingeschakeld.

Bericht gaat verder onder de foto

De mannetjes-zwaan blijkt een broedende partner te hebben. De overleden zwaan werd nog nabij het nest gelegd zodat de vrouw afscheid kon nemen. “Vrijdag zal verder gekeken worden of er al eieren in het nest aanwezig zijn en zal de zwaan in dat geval verzorgd gaan worden,” zegt de Zwanengroep.

De Zwanengroep doet een oproep aan de scooter bestuurder en getuigen om contact met op te nemen. “Graag komen wij in contact met de automobilist en getuige die meer kunnen vertellen over dit ongeval, want doorrijden na een ongeval blijft nog steeds strafbaar. Heeft u iets gezien? Bel dan met ons alarmnummer: 06 83797378”