Rondvaartboot in de problemen op Oude Maas

Donderdag rond het middaguur zagen verschillende bewoners vanuit hun appartement aan de Hongerlandsedijk in Spijkenisse een bijzonder schouwspel. Partyschip de Parel van de Maas, welke vaak langs vaart, week deze keer af van de gebruikelijke route. Wat volgde was een schouwspel tussen verschillende schepen die elkaar hielpen.

Door: Raymond Sybesma

Diverse omstanders zagen het partyschip Parel van de Maas niet meer op een normale manier varen. Op een gegeven moment lag het schip zelfs overdwars. Een langsvarend containerschip is langs de Parel van de Maas gaan liggen, in afwachting van de havendienst. Daarbij werden de schepen aan elkaar vastgemaakt.

Een medewerker van Rederij Fortuna waar de Parel van de Maas van is, kon bevestigen dat er een incident was op de Oude Maas. Het zou gaan om een technisch mankement bij het partyschip. Er waren op dat moment ook gasten aan boord, maar niemand is in gevaar geweest.

De RPA 11, een schip van de Port of Rotterdam, heeft uiteindelijk assistentie verleend. De Parel van de Maas is daarna naar de monding van het Hartelkanaal gevaren en aangemeerd. Een woordvoerder van de Port of Rotterdam laat weten dat er problemen waren met de besturing van het schip.

Er kwamen bij de redactie meerdere meldingen over rook binnen welke gezien was bij een van de schepen. Zowel Rederij Fortuna, als de woordvoerder van Port of Rotterdam hebben aangegeven dat dit niet op een van de schepen was. ”Er is geen brand geweest op een van de schepen,” aldus de woordvoerder. Mogelijk ging het om de motor van een van de schepen die aangezet werd.

Beeld: ingestuurd – Een containerschip helpt de Parel van de Maas

Beeld boven: Jan van den Bos