Partner doodgereden zwaan behoorlijk onrustig; dader doodgereden zwaan nog onbekend

Edwin Vosselman van Zwanengroep Zuid-Holland is vrijdag opnieuw naar de Hoeklaan in Spijkenisse opgeroepen. Omstanders maakten zich zorgen over de partner van de zwaan die donderdag door een nog onbekende scooterbestuurder werd doodgereden. De zwaan is erg onrustig. Vosselman roept de scooterbestuurder op om zich te melden bij de politie.

Door: Terence Hersbach en Raymond Sybesma

“De zwaan gaat van links naar rechts door de sloot heen en weer, en kan haar draai op dit moment niet echt vinden,” zegt de uit Brielle komende Vosselman. “We houden de zwaan in de gaten, als ze weer onrustig is kunnen mensen bellen en komen we weer die kant op.” De zwaan lijkt vrijdag aan het eind van de middag al wat rustiger te zijn en zit op het nest als onze verslaggever een kijkje gaat nemen. Bewoners uit de omgeving reageren eerder teleurgesteld over de dood van de zwaan. “De zwanen zitten er al jaren,” zegt iemand in de reacties onder het eerdere bericht.

Aangifte
“We hebben een afspraak om op 3 april aangifte te doen bij de politie vanwege het verlaten van een plaats van ongeval,” verteld Vosselman. “De veroorzaker kan zich nog steeds melden in verband met dit ongeval.” “Die gozer moet dit toch ook zien? Het kan alleen maar in zijn voordeel werken als die zich gaat melden.” Inmiddels zijn er wel al camerabeelden toegestuurd aan de Zwanengroep waaruit zou kunnen blijken wie de bestuurder van de scooter is geweest.

Let op: Onderstaande foto kan als schokkend ervaren worden.

De overleden zwaan aan de kant van de weg – Beeld: Zwanengroep Zuid-Holland