Aanhoudingen en inbeslagname tijdens grote controle in Spijkenisse

Aan het einde van de vrijdagmiddag heeft de politie in samenwerking met de belastingdienst een grote controle uitgevoerd. Op het parkeerterrein aan de C.Villeriuslaan, langs de Groene Kruisweg werden de voertuigen en bestuurders gecontroleerd.

Door: Raymond Sybesma

Hij staat nog wel te lachen naast zijn scooter. Toch verraad het feit dat er geen agent meer bij hem staat en zijn helm in de buddy zit veel. Deze jongen mag niet verder rijden. “Mijn begrenzer werkt niet zegt hij lachend” Ik was onderweg naar mijn werk. Nu heb ik een WOK melding (Wacht Op Keuring), dit gaat wel wat geld kosten. Ik moet eerst mijn scooter laten maken en dan opnieuw laten keuren.

Agenten selecteren per auto of motor voertuigen voor de controle. De belastingdienst heeft ook een scanauto staan welke aanleiding kan geven voor een controle. De deurwaarders van de belastingdienst innen openstaande rekeningen. Dit kan gaan over belastingen of toeslagen.

Al snel na het starten van de controle kwam er een grijze auto met een bestuurster in het “vak” van de belastingdienst. De deurwaarder liet een document zien. “Nee deze rekening is al betaald” zegt de bestuurster. Al snel blijkt dat de rekening toch open staat. Er moet direct betaald gaan worden. Als dat niet lukt zal de auto in beslag worden genomen.

Een stukje verder staat een opvallende rode auto. Niet alleen het uiterlijk valt op ook het geluid van de uitlaat. De bestuurder kan de auto een stukje verder zetten. Daarna halen agenten meetapparatuur uit een koffer en stellen deze achter de auto op. Een agent neemt plaat achter het stuur en geeft gas. Diverse keren worden metingen uitgevoerd.

Aanhoudingen
De politie heeft uiteindelijk drie aanhoudingen verricht. Twee keer voor het rijden onder invloed en een keer voor het rijden met een ongeldig rijbewijs. De belastingdienst heeft op drie voertuigen beslag gelegd.