De Blije Bloemkool bezorgt vers, gezond én lekker eten

Nissewaarders Patricia en Marco koken elke werkdag gezonde avondmaaltijden en bezorgen deze gratis aan huis in heel Nissewaard. ”Voor veel mensen is het een uitdaging om elke dag gezond te koken. Voor ons is dat juist een passie. Wij willen laten zien dat gezond ook echt heel lekker is.”

Door: Zoë van Baarle

Elke werkdag kun je op de website van De Blije Bloemkool kiezen uit drie verschillende gerechten. ”Wij zijn een wereldkeuken; van hutspot tot kip jambalaya of gado gado,” vertelt Patricia. ”Alles is dagvers, zonder trucjes of toevoegingen om het lang houdbaar te maken. Het uitje wordt dus echt op de dag zelf voor jou gesnipperd,” vult Marco aan.

Beeld: Marco Silawanebessy

Gezond en gemakkelijk
De Blije Bloemkool hoopt veel mensen te kunnen helpen met een gezonde levensstijl. Door alles kant-en-klaar te bezorgen biedt het ook veel gemak. ”Wij koken alles met liefde. Natuurlijk willen wij er uiteindelijk van kunnen leven, maar wij zijn pas echt blij als we veel mensen kunnen laten proeven dat gezond eten écht lekker is. Daarom vragen wij niet de hoofdprijs; de meeste maaltijden kosten tussen de zeven en negen euro,” laat Patricia weten.

Lokale producten
De Blije Bloemkool vindt het als lokale maaltijdbezorger belangrijk vooral lokale producten te gebruiken. Er zijn veel kwalitatief goede producten te vinden in Nissewaard en omgeving. ”Eerlijke producten met weinig kilometers, daar koken wij het liefst mee. Wij hebben al mooie samenwerkingen met boerderijen uit de buurt, zoals Hof van Heden, Kokkies en Lekker Vers van de Rachelse Weg.”

Beeld: Disam Fotografie

Bestellen
Tot 11.00 uur bestel je voor dezelfde dag. Je kiest je eigen bezorgtijd. Na ontvangst thuis of op je werk is het een kwestie van opwarmen en je kunt aan tafel. Vooruit bestellen kan ook. Wanneer je voor de week erop besteld, krijg je korting. Daarnaast krijg iedereen 10% korting op de eerste bestelling met de kortingscode: BLOEMKOOL10.

Op de website www.deblijebloemkool.nl vindt u meer informatie over bestellen en bezorgen, de gerechten en ingrediënten.