Bianca Dool en Aiwan Jiawan beëdigd als wijkraadslid Hoogvliet

Woensdagavond rond 19:45 uur zijn Bianca Dool en Aiwan Jiawan beëdigd als wijkraadslid in Hoogvliet. Dit gebeurde tijdens de openbare vergadering in huis van de wijk ”De Zevensprong”.

Door: Raymond Sybesma

Voordat de vergadering van start ging las de ambtelijk voorzitter Jean-Paul Andela de procedure voor. Tijdens het formele moment spraken beide uit ”te verklaren en beloven” de functie te aanvaarden en deze naar eer en geweten uit te voeren. Daarna klonk er applaus van de overige wijkraadsleden en het aanwezige publiek. De kersverse wijkraadsleden ontvingen bloemen en hun visitekaartjes.

Bianca Dool is een actief bewoonster. Met Team Tussenwater organiseert zij diverse evenementen, zoals de Pietenparade en het voetbalfestijn. Bianca werkt in de zorg als leidinggevende en ondersteund twee teams in Hoogvliet. “Ik zoek graag de verbinding en wil dat bewoners gehoord worden,” aldus Dool.

De voorzitter schorste de vergadering even. Dit gaf de wijkraadsleden de gelegenheid om hun felicitaties over te brengen. Daarna was het tijd om de vergadering te hervaten en de agendapunten te behandelen.

Het andere nieuwe wijkraadslid is Aiwan Jiawan. Hij is werkzaam bij DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs). Als inwoner van Hoogvliet wil hij zich graag inzetten voor de mensen die je niet vaak ziet. ”Ook de stem van deze mensen moet gehoord worden”, zegt Jiawan.

Met het toetreden van Dool en Jiawan is de wijkraad in Hoogvliet weer op volle sterkte. Op 1 maart staat de volgende openbare vergadering gepland in de Art Studio.