Nieuwjaarsreceptie in het stadhuis van Spijkenisse

Maandagavond 9 januari was er de nieuwjaarsreceptie in de hal van het stadhuis van Spijkenisse. Burgemeester Foort van Oosten hield hier de traditionele nieuwjaarstoespraak en hief het glas, samen met alle bezoekers, op een mooi en positief 2023.

Door: Edith Stolk

De jaarlijkse toespraak stond ditmaal in het teken van enkele actuele thema’s; zoals de opvang van vluchtelingen in Nissewaard. De energiecrisis waarmee iedereen te maken heeft gekregen en het investeren in verduurzaming. En, zo dichtbij, aan de grens van ons Europa, de voortdurende oorlog in Oekraïne.
In een terugblik op afgelopen jaar haalde burgemeester van Oosten projecten aan waar hard aan gewerkt is en waar nog steeds aan gewerkt wordt. Projecten en zaken om trots op te zijn. Te denken aan de continu in ontwikkeling zijnde woningbouw, de te realiseren onderwijsuitbreiding en de renovatie van het metro- en bus station Spijkenisse-Centrum. Na de nieuwjaarstoespraak vroeg de burgervader alle gasten om een gezamenlijke toost uit te brengen op een ‘nieuw en gelukkig jaar waarin we nog meer mooie avonturen mogen gaan beleven’.

De avond was druk bezocht, veel bezoekers uit het verenigingsleven en middenstand waren aanwezig. Iedereen was welkom om de nieuwjaarstoespraak bij te wonen.
Naast de burgemeester waren alle wethouders aanwezig evenals enkele vertegenwoordigers vanuit de nieuwe gemeente Voorne aan Zee.

Gelijk met het inluiden van het nieuwe jaar werd ook het hernieuwde stadhuis in gebruik genomen. Hoewel het aan de buitenkant niet te zien is, is het stadhuis van binnen geheel verbouwd en uitgerust met de nieuwste faciliteiten. Bezoekers konden deze avond een rondleiding krijgen door het verbouwde stadhuis.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]