Medewerkers verbaasd na overval Toko: “Waar is de opvoeding?”

De schrik zit er goed in bij de medewerkers van Toko Thanh Hung aan de Vondelsingel in Spijkenisse. Donderdagmiddag rond 16:00 uur is de winkel overvallen. Drie jongens kwamen toen met een mes binnen. ‘’Het ging allemaal zo snel, ik hoopte alleen dat ze mij niet zouden neersteken’’. De politie hield al een 13-jarige verdachte aan.

Door Raymond Sybesma

Een medewerkster zat achter de kassa en was nog in gesprek met twee klanten. Op dat moment komen er drie personen in het donker gekleed naar binnen gerend. Direct is het voor de medewerkster duidelijk dat het om een overval gaat. ‘’Iedereen was in het zwart en ze hadden een groot mes,’’ zegt de geschrokken medewerkster.  Met veel kabaal en agressie sloegen de personen op de kassa en wilden geld. Hoewel de medewerkster schrok wist ze snel de kassalade te openen. Al met al heeft de overval nog geen 30 seconden geduurd. Direct renden de overvallers weg met de kassalade onder hun arm.

Een aantal straten verder zag een buurtbewoner de drie jongens rennen. Op zich niet raar zegt de man; ‘’de jeugd rent wel vaker achter elkaar aan met een bal’’. Toen zag hij op iedere hoek van de straat politie staan. ‘’Dit is foute boel’’. 

In de Jacob Catsstraat lag in de achtertuin van een leegstaande woning een kassalade. Het waren dus geen voetballende jongeren maar overvallers realiseert de man zich dan. “Ik woon nu 20 jaar in Spijkenisse. De afgelopen twee jaar heb ik nog nooit zoveel politie gezien. Ik heb een knuppel achter de voordeur staan. Het is echt verschrikkelijk voor de Toko. Deze mensen werken zo hard en het is niet de eerste keer dat ze zijn overvallen’’.

Het is duidelijk dat dit jongens waren

De medewerkster is erg geschrokken van de overval. ‘’Het voelde alsof ik er niet was. Ik had een heel verdoofd gevoel’’. Een deel van haar hand is blauw. Hoe dit komt weet ze niet. ‘’Het ging allemaal zo snel, ik hoopte alleen dat ze mij niet zouden neersteken’’. Een andere medewerkster verbaasd zich vooral over de leeftijd. ‘’Het is duidelijk dat dit jongens waren,’’ zegt ze. “Waar is de opvoeding?”

Dinsdag stonden dezelfde jongens er
Afgelopen dinsdag stonden er al personen voor de winkel welke zich verdacht gedroegen. Toen de personen zagen dat er niemand achter de kassa zat zijn ze weggegaan. Dit blijkt uit camerabeelden welke beschikbaar zijn. Helaas bleef het niet bij een poging en kwamen vermoedelijk dezelfde personen donderdag terug. 

13-jarige aangehouden
Dat het om jonge overvallers zou gaan blijkt te kloppen. Donderdagmiddag heeft de politie na de overval een 13-jarige jongen aangehouden. Naar twee andere is de politie nog op zoek.  

Er zijn inmiddels de nodige camerabeelden veiliggesteld. De politie vraagt getuigen zich te melden. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Beeld: JBMedia