Kinderfietsenplan in Nissewaard: voor elk kind een fiets!

Voor veel kinderen is een eigen fiets, door de financiële situatie thuis, niet vanzelfsprekend. Daarom is er nu het Kinderfietsenplan in Nissewaard. Met dit plan kunnen kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met weinig geld toch een fiets krijgen.

Fietsen is voor kinderen meer dan alleen plezier. Met een goede fiets kan elk kind meedoen aan activiteiten met leeftijdsgenootjes, is vaker buiten en in beweging. Daarnaast leren kinderen ook om veilig deel te nemen aan het verkeer. Om die redenen is de gemeente, in samenwerking met Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden en verschillende (lokale) organisaties, met het Kinderfietsenplan in Nissewaard gestart. Wethouder Struijk is blij met dit initiatief: “Ieder kind moet een goede fiets kunnen hebben. Om gemakkelijk naar school, vriendjes of een sportclub te kunnen gaan.”

Door (lokale) organisaties, zoals Mons Fietsen, Reinis, het Praktijkcollege, Voorne-Putten Werkt en ANWB worden gebruikte fietsen ingezameld, gerepareerd en rijklaar gemaakt. Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden verwerkt de aanvragen en geeft namens de gemeente de fietsen uit aan kinderen die er een nodig hebben.

Fiets aanvragen
Ouders die voor hun kind een fiets willen aanvragen kunnen dat doen bij Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden, telefoonnummer: 06-18117931 of via de website elkkinddoetmee.nl.

Bericht/beeld: Gemeente Nissewaard