ISK leerlingen delen kerstkaarten uit

Woensdagmiddag deelden leerlingen van het ISK Nissewaard zelfgemaakte kerstkaarten in het stadscentrum uit. Bezoekers van het winkelcentrum werden aangesproken en kregen een zelfgemaakte kerstkaart.

Het initiatief vanuit de Internationale Schakel Klas voor middelbare scholieren uit Nissewaard was bedoeld om voor meer openheid en begrip te zorgen. Veel van deze leerlingen spreken nog niet zo goed Nederlands, en zijn afkomstig vanuit de hele wereld. Scholieren uit onder andere Oekraïne, Syrië en de Dominicaanse Republiek waren deze middag aanwezig en spraken bezoekers aan.

Teamleider ISK Nissewaard Sara Bergenhenegouwen vertelt dat deze leerlingen blij en dankbaar zijn dat ze de mogelijkheid hebben naar school te kunnen. In de ISK zitten leerlingen van allerlei niveaus bij elkaar om eerst 2 jaar lang de Nederlandse taal te leren spreken. Er worden ook andere vakken gegeven en hierna stromen de leerlingen naar vervolgonderwijs uit.

De kerstkaarten-uitdeel actie is opgezet om meer verbinding te creëren onder de inwoners van Nissewaard. Veel mensen die een kaart kregen waren er blij en verrast mee en konden het initiatief waarderen. Hoewel het aanspreken van bezoekers best spannend was, en de Nederlandse taal best moeilijk is, gingen de scholieren enthousiast aan het werk. Winkelende bezoekers kregen mooie getekende kaarten uitgereikt. Op sommige kaarten stonden ook zelfgeschreven teksten. En er werd veelvuldig ‘prettige kerstdagen’ gewenst. Wethouder Wouter Struijk kwam een kijkje nemen en ontving zelf ook direct een mooie kerstkaart.