Brandweer rukt drie keer binnen een uur uit

De brandweer van Spijkenisse is zondagavond drie keer uitgerukt. Bij de eerste melding op de Hoefsmid stond een pannetje op het vuur. De tweede betrof problemen met een kookplaat bij een woning op de Noordkade en de derde zou op het balkon gezien worden bij de P.A. de Genestetstraat.

Bij de Hoefsmid in de Gildenwijk waren de bewoners niet thuis toen de buren rond 19.00 uur het brandalarm hoorden afgaan. De brandweer heeft de deur opengebroken en kwam er snel achter dat een pan stond te roken. Toen de brandweer binnen stond, kwamen via de achterkant de bewoners thuis. Die moesten gelijk de woning weer verlaten tot de brandweer vastgesteld had dat er geen giftige gassen meer aanwezig waren. Vermoedelijk heeft een van de huisdieren de kookplaat geactiveerd.

Bij de Noordkade in het Centrum was het rond 19.18 uur juist een kookplaat die de problemen gaf. Bewoners zagen vonken en hebben meteen de kookplaat van het stroom afgehaald. De brandweer heeft de kookplaat gecontroleerd.

Op de P.A. de Genestetstraat in Noord werd rond 19.59 uur op een balkon vuur gezien. De melder vermoed dat het om een vuurkorf ging. De brandweer was vrij snel ter plaatse, maar ook snel weer weg. Onbekend is of de vuurkorf ook aangetroffen is. Bij alle incidenten raakte niemand gewond.