Basisschool De Rank zingt liedjes en haalt geld op voor Sophia

Basisschool De Rank heeft donderdagavond na de kerstmaaltijd op school, buiten liedjes gezongen om geld op te halen voor de stichting Vrienden van Sophia. Donderdagavond staat het bedrag al op ruim 1500 euro. Alle leerlingen van beide locaties zongen liedjes en gaven optredens. Bij de locatie aan de Lisstraat was het feest woensdagavond op het schoolplein, de locatie aan de Oranjelaan deed het feest op het plein voor de Dorpskerk.

De kinderen van de locatie aan de Oranjelaan kwamen donderdagavond met zelfgemaakte lampionnen aangelopen en hielden ze vast tijdens het liedjes zingen. Eerder op de dag oefenden de kinderen al eventjes, wat positieve aandacht opleverde vanuit Zorgcentrum De Vier Ambachten. Bewoners van het centrum stonden toen voor de ramen te kijken. ‘s Avonds liep het plein vol met de vele kinderen en hun familie en vrienden, waardoor het gezellig druk werd. Naast dat alle klassen liedjes zongen, werd door vier kinderen nog een kerstgedicht voorgedragen en toonde groep 8 nog hun dans-moves.

In de avond kon men op het Dorpsplein donaties doen en door Bakkerij Voskamp 300 gesponsorde oliebollen kopen. Die werden allemaal verkocht voor een euro per stuk. Ook werd door de boekenberg beschikbaar gestelde chocolademelk met slagroom, koffie en thee verkocht. Dat leverde bij elkaar al een bedrag van ruim 1500 euro op. Uiteraard kan er nog gedoneerd worden via https://www.lichtjessophia.nl/actie/cbs-de-rank-2.

Lisstraat
Woensdagavond was het kerstdiner van de Rank aan de Lisstraat. Die hebben na het diner een lampionnen-optocht door de wijk gelopen voor de ouderen, en als afsluiting met kerstfeest-muziek op het schoolplein voor ouders, opa’s, oma’s en familie. De leerlingen hebben een super gaaf optreden gegegeven op het schoolplein, en ook verkoop gehouden voor het Vrienden van Sophia.

Over Stichting Vrienden van het Sophia
Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas is de werkelijkheid anders. De overheid en zorgverzekeraars dragen in belangrijke mate bij aan de financiering van behandelingen. Maar voor wetenschappelijk onderzoek, innovatieve projecten en extra voorzieningen voor patiënten en familie zijn aanvullende middelen nodig. De Stichting Vrienden van het Sophia zet zich hier, samen met u, graag voor in. Want elk kind heeft recht op de allerbeste zorg!