Stichting Acute Zorg VPR roept inwoners op naar Coolsingel te gaan voor demonstratie

De Stichting Acute Zorg VPR roept om inwoners op te gaan demonstreren voor een verbeterde acute zorg in alle regiogemeenten. Dit zal plaatsvinden op de Coolsingel voor het stadhuis van Rotterdam. Tijdens de demonstratie zal Willem Heijdacker, de voorzitter van de Stichting Acute Zorg, 15 burgemeesters uit de regio toespreken en uitleggen wat er moet gebeuren om een verbeterde acute zorg te realiseren.

Het verlangen naar verbeterde zorg in de regiogemeenten neemt fors toe. Standpunten waar de stichting voor zal demonstreren zijn onder meer het ontstaan van een volwaardig ziekenhuis in Nissewaard, het voorkomen van faillissement van het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam-Zuid en het voorkomen van de sluiting van het Weel-Bethesda ziekenhuis in Dirksland. Daarnaast is er grote vraag naar het openen van meer huisartsenposten in de regio en genormaliseerde aanrijtijden van ambulances. Een ander belang is dat er geen verschillen zijn tussen inwoners uit de regio en uit de stad Rotterdam wanneer we het hebben over acute zorg dichtbij huis.

De burgemeesters van de regiogemeenten hebben zelf aangegeven voor een betere acute zorg in de regio’s te zijn, mits zij de middelen hebben om dit te realiseren.

Het doel van de demonstratie is het ondersteunen van Willem Heijdacker, die vanaf 14:00 in de bestuursvergadering van alle 15 burgemeester van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond een toelichting zal geven op de door hen gegeven reactie naar aanleiding van de vijfde Brandbrief van de Stichting aan de burgemeesters van Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Daarnaast moet Ernst Kuipers, de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport overtuigd worden, dat er ook buiten de stad voldoende volwaardige acute zorg voorzieningen nodig zijn.

De demonstratie zal plaatsvinden op 7 december aanstaande van 13:00-14:00 op de Coolsingel voor het stadhuis van Rotterdam. Wilt u hier bij zijn? Meldt u dan op e-mailadres: [email protected]

Beeld: Roel van Deursen