Sinterklaas aangekomen in Spijkenisse!

Natuurlijk kwamen Sinterklaas en zijn Pieten ook dit jaar weer aan in Spijkenisse.
Het hele gezelschap kwam met de ‘Spanje-boot’ aangevaren om zo door de openstaande Kraanvogelbrug de haven binnen te komen. Het bovendek van de boot stond vol met dansende Pieten en Sinterklaas stond al wuivend op het achterdek. De hele Veerhaven was volgestroomd met bezoekers en ook langs de waterkant buiten de haven stond het helemaal vol.

Niet alleen had Sinterklaas veel Pieten uit Spanje meegenomen, hij had ook prachtig weer meegenomen. De zon scheen volop, en de vele toeschouwers stonden vol enthousiasme te wachten. Heel veel jonge bezoekertjes, stonden met hun ouders en opa’s en oma’s al lang klaar om de binnenkomst niet te missen. Al zwaaiend met vlaggetjes en zingend werd de wachttijd goed ingevuld. De boot van Sint voer eerst de Spijkenisser-haven voorbij om vervolgens gelukkig tóch nog de juiste route naar de Veerhaven te vinden. Onder aanmoediging van de presentator werd niet alleen gezongen maar ook heel hard ‘Sinterklaa-aass’ geroepen, om hem maar naar binnen te loodsen.

De Sint werd welkom geheten door burgemeester Foort van Oosten. Om hierna te vertrekken richting winkelcentrum. Hier maakte hij zijn volgende entree, omringd door zijn trouwe Pieten. Op het Uitplein was er ook de mogelijkheid een heuse ‘Sinterklaas-stoel-foto’ te maken. Diegene die durfde kon hier plaatsnemen en papa en mama een mooie foto laten maken. Sinterklaas en zijn Pieten kunnen terugkijken op een mooie dag en een warm welkom in Spijkenisse.