Persoon schiet meerdere keren in lucht op pad bij Hoeklaan

Maandagavond hebben getuigen gezien dat een persoon meerdere keren in de lucht schoot, op een voetpad aan de Hoeklaan in Spijkenisse. De politie ging meteen met veel wagens af op de melding. De politie heeft enkele uren onderzoek gedaan in de hoop snel een verdachte aan te houden. Dat lukte niet meteen, maar dinsdagochtend wist de politie twee personen aan te houden die in verband worden gebracht met het onderzoek.

“Getuigen zeggen dat iemand in de lucht heeft geschoten,” laat de politie weten op Twitter. “We doen op dit moment nader onderzoek wat er is gebeurd.” De agenten stonden met kogelwerende vesten nabij de locatie van het incident. Op de plek waar de getuigen gezien hebben dat er geschoten werd, werden knalpatronen aangetroffen. Die komen doorgaans uit een alarmpistool. De politie heeft tijdelijk pionnen over de hulzen geplaatst tot sporen veilig gesteld konden worden.

De politie heeft dinsdagochtend op de Boyleweg twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Spijkenisse en een 13-jarige jongen uit Rozenburg. De politie doet verder onderzoek naar wat er gebeurd is. Mensen die iets hebben gezien en de politie nog niet hebben gesproken kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Beeld: JBMedia