Kunst & Cultuurroute Hoogvliet (7) Louis Smits (2) en Anja Smits

In aflevering 6 van de serie “Kunst & Cultuurroute Hoogvliet 2022 hebben wij kennis gemaakt met Louis Smits, een bijzondere kunstenaar uit Hoogvliet. Tevens hebben we ontdekt dat in het huis van Louis twee kunstenaars wonen.

De echtgenote van Louis, Anja Smits, is eveneens met kunst bezig, kan ook niet anders, ze wordt voortdurend geïnspireerd wordt door haar man. Anja ging echter een heel andere richting uit dan haar echtgenoot. Poppen maken verhief ze tot een ware kunst !

Na verloop van tijd werden die poppen zo mooi, dat ze een inspiratie vormden voor Louis. De meeste poppen zijn verkocht maar gelukkig zijn daar nog de schilderijen die Louis ervan heeft gemaakt. Een klein aantal versiert nog heden ten dage huize Smits. Naast de liefde voor poppen deed Anja een nieuwe ontdekking, het vervaardigen van mozaïeken. Anja en Louis maken samen Kunst op hetzelfde adres, en dat doen ze al bijna 50 jaar!

Er wordt nog besproken of de mozaïeken van Anja kunnen meedoen met de de Kunstroute Hoogvliet 2022.

De kunstroute is voor bezoekers gratis toegankelijk en vindt op 26 november plaats van 10.00-18.00 uur met een feestelijke opening om 11.00 uur voor de deur van Bibliotheek Hoogvliet.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bewonersinitiatief van de Gemeente Rotterdam en Cultuur Concreet. Aanmelden of vragen kan via 06-336650939 of [email protected].

beeld: Roel van Deursen