Kunst & Cultuurroute Hoogvliet (4): Happy Stones van kunstenares Livina

In deze aflevering zijn we op bezoek bij kunstenares Livina Bonet-Dazier. Zij woont met veel plezier, samen met haar mooie katten, al vijftien jaar in Hoogvliet en heeft vanuit haar flat een prachtig uitzicht op de skyline van zowel  Rotterdam als Spijkenisse.

Ooit geïnspireerd door Bob Ross begon ze te schilderen en sindsdien heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld. Ze schildert op doeken, muren en deuren en haalt haar inspiratie overal vandaan. Met haar vrolijke en open persoonlijkheid denkt ze nog niet aan stoppen, al is ze al bijna 80 jaar! Livina zet zich in voor een creatieve club bij verzorgingstehuis Siloam, waar ze iedere dinsdag kunst workshops verzorgd. Op dinsdag 15 november, tussen 13.00 en 15.00 uur, verzorgd zij eenmalig een workshop in bibliotheek Hoogvliet.

Naast diverse creatieve projecten en schilderen maakt Livina ook z.g.n. Happy Stones, een rage die in opkomst is. Voor diegene die dit fenomeen nog niet kent, volgt hier de uitleg. Het is de bedoeling dat mensen stenen/keien beschilderen en hun postcode erop zetten. Vervolgens leggen ze die ergens neer, zodat de stenen kunnen gaan ‘reizen’. Mensen die de stenen oprapen nemen ze mee naar een andere plek. Daarmee schenk je een moment van vreugde aan iemand die je helemaal niet kent. Er zijn ook mensen die ze verzamelen. Hopelijk breng je zo een stukje geluk/blijheid in het leven van die ander, een bijzonder initiatief van een bijzondere kunstenares.

Tijdens de Kunstroute van 26 november kan je het werk van Levina en haar Happy Stones bewonderen op locatie Siloam, Kruisnetlaan 410 tussen 13.00-15.00. Livina zal daarbij zelf aanwezig zijn.

Viktoria Pompa is initiatiefneemster van de Kunstroute Hoogvliet 2022 en heeft voor jullie dit interview afgenomen, videograaf Roel van Deursen heeft het vast gelegd.

Dit initiatief is tot stand gekomen met steun van de Gemeente Rotterdam en Cultuur Concreet. Heb je vragen, opmerkingen of wil je mee doen aan de workshop van 15 november, laat het weten en neem contact op: 06-33665039 of via [email protected]

beeld: Roel van Deursen