Appartement en trappenhuis vol rook, meerdere mensen naar ziekenhuis

Op de Tijmweg in Hoogvliet is op de eerste verdieping in een portiekflat in een appartement brand uitgebroken. De bewoner kon op tijd uit zijn woning komen. Omdat het trappenhuis zich ook vulde met rook, kwamen meerdere bewoners daardoor in de problemen.

De brandweer was de brand in het appartement snel meester. Lastiger was het om de bewoners van bovengelegen verdiepingen uit het gebouw te halen. De brandweer gebruikte daarvoor speciale vluchtmaskers. Bewoners dienden die over hun hoofd te zetten. In het vluchtmasker werd ademlucht gepompt.

“Vijf bewoners zijn voor controle overgebracht naar het ziekenhuis,” zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio. “Het is nog niet bekend hoe de brand precies is ontstaan.” Er wordt door Team Brandonderzoek gekeken naar de oorzaak van de brand. Ook forensische opsporing van de politie komt ter plaatse.

Beeld: JBMedia