Video: Kunstroute Hoogvliet (1) Kunstenaars gezocht

Bijna een jaar geleden heeft Viktoria Pompa, tijdens een interview met Joop van der Hor, de wens uitgesproken om een een kunstatelier te openen in Hoogvliet. Helaas bleek het idee om een ruimte permanent ter beschikking te krijgen, een te grote stap. Kort daarna ontmoette Viktoria de Hoogvlietse kunstenaar Jos Worms, die zich afvroeg of het mogelijk was een kunstroute te organiseren. Sindsdien is er veel gebeurd en na 17 jaar is een nieuwe kunstroute een feit.

Op 6 oktober j.l kwamen een aantal kunstenaars bijeen in de bibliotheek van Hoogvliet om over het onderwerp te brainstormen en ervaringen uit te wisselen. “We zoeken kunstenaars uit Hoogvliet of enige binding hebben met Hoogvliet, die hun werk tentoon willen stellen. Dat kan op een thuislocatie, een Huis van de Wijk, bibliotheek of elders in Hoogvliet. We zijn ook benieuwd of er nog kunstenaars zijn die in het verleden hebben meegedaan met de kunstroute. Er is al sprake van verschillende locaties en kunstenaars die meedoen” – aldus Viktoria. 

Na Corona willen sommige kunstenaars liever geen bezoekers meer thuis ontvangen. Bovendien zijn er ook de gastkunstenaars die geen eigen plek in Hoogvliet hebben. Daarom zijn zij ook op zoek naar partners die een mooie ruimte hebben en bereid zijn om die beschikbaar te stellen voor de expositie. Op de dag van kunstroute zelf moet betreffende ruimte 2-3 uur voor publiek toegankelijk zijn en indien mogelijk de kunstenaar zelf op locatie aanwezig. Uiteraard worden kosten voor koffie, thee en frisdrank vergoed, welke aan de bezoekers aangeboden kunnen worden. Op verschillende locaties zullen muzikanten/zangers meewerken, om het extra gezellig te maken. 

Op dit moment wordt bekeken welke kunstenaar het beste past bij welke locatie. Er worden een aantal workshops georganiseerd om het publiek te enthousiasmeren voor de kunstroute. De kunstroute wordt gehouden op zaterdag 26 november 2022. Binnenkort zal er meer gedetailleerde informatie worden verstrekt over zowel de workshops als de kunstroute. 

Indien u geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met Viktoria Pompa via tel.: 06-33665039 of stuur een mailtje naar [email protected] 

PS. Tijdens de bijeenkomst in de bibliotheek vertelde Gerda de Koning dat ze bijna jarig haar 86e verjaardag viert, daarom werd zij op haar verjaardag verrast! 

Videograaf Roel van Deursen was erbij om alles vast te leggen. 

Dit initiatief wordt gesteund door bewoners initiatieven van de Gemeente Hoogvliet en Cultuur Concreet.