Aftrap Duurzame Game in de Boekenberg

Zaterdag 1 oktober was er de lancering van de Duurzame Game in de bibliotheek de Boekenberg. Wethouder Jan Willem Mijnans was aanwezig om de aftrap van het nieuw ontwikkelde spel te geven. Bibliotheek de Boekenberg maakte in samenwerking met het team van High Five Duurzaam gelijk de eerste editie van het Duurzame Café mogelijk. Dit alles om duurzaamheid onder de inwoners van Nissewaard te bevorderen.

De Boekenberg probeert in samenwerking met de gemeente duurzaamheid op een laagdrempelige manier te motiveren in Nissewaard. Natuur, milieu en educatie ofwel het High Five Duurzaamheid team, voorheen het Milieuhuis, verzorgt ook verschillende workshops. Verduurzaming, klimaat en energie zijn ook heel actuele onderwerpen, wie is er niet mee bezig?

De Duurzame Game speelt hierop in, het spel gaat over een afval vrije wereld, hoe doe je dit? Kinderen (en hun ouders) kunnen deze game op hun telefoon of tablet spelen. Bij voldoende goede antwoorden, en daarmee genoeg behaalde punten, kunnen ze iets lekkers winnen. Wethouder Mijnans en twee afgevaardigde vanuit de Kinderraad probeerde het spel ter plaatse uit.

Het café in de Boekenberg was omgedoopt tot Duurzaam Café; hier konden geïnteresseerde informatie en tips, uiteraard over deze onderwerpen, uitwisselen met elkaar. Alles staat in het teken van vergroening; zo heet het thema van de Kinderboekenweek die deze week ook van start gaat, niet voor niets Gi-Ga Groen. Ook thuis kan de game gespeeld worden, download hiervoor de Bibendo-app van NBD Biblion uit de App of Playstore.