Eenmalige energietoeslag in Nissewaard nu ook voor uitwonende jongeren en studenten

In de gemeente Nissewaard is de eenmalige energietoeslag van € 1300 nu ook beschikbaar voor uitwonende studenten tussen 21 en 27 jaar én uitwonende jongeren tussen de 18 en 21 jaar. Ze moeten dan wel een eigen energieaansluiting hebben, in Nissewaard wonen en aan de andere voorwaarden voldoen.

De Rijksoverheid stelt een eenmalige energietoeslag beschikbaar voor mensen met een inkomen tot 120% van het wettelijk sociaal minimuminkomen. De energietoeslag is een eenmalig bedrag bedoeld om de hoge energierekening te kunnen betalen. Omdat de energieprijzen blijven stijgen, is de toeslag verhoogd van € 800,- naar € 1300,-. Ook kan de energietoeslag nu langer aangevraagd worden, namelijk tot 1 juli 2023.

Aanvragen en uitbetalen lopen via de gemeente. Huishoudens die al eerder € 800 hebben ontvangen, krijgen vanaf medio september automatisch een nabetaling van € 500. Zij hoeven daarvoor niets te doen.

Wethouder Wouter Struijk (armoedebeleid): ‘Door deze aanvullende toeslag kunnen we inwoners tegemoetkomen in de stijging van de energielasten. We vinden het ook belangrijk dat ook de uitwonende studenten én uitwonende jongeren tussen de 18 en 21 jaar in hun levensonderhoud kunnen voorzien en geen schulden opbouwen. Deze groep is dan ook toegevoegd aan deze regeling.’

Eenmalig aanvragen
De studenten, jongeren en de huishoudens, waarvan het inkomen gelijk of lager is dan 120% van het wettelijk sociaal minimum inkomen, kunnen de energietoeslag aanvragen bij de gemeente via www.nissewaard.nl/energietoeslag. Hier staan ook de inkomensbedragen en voorwaarden.