Imker zorgt voor brandweeruitruk nadat rook gezien wordt in kelderboxen

De brandweer heeft woensdagavond een half uur gezocht naar de oorzaak van lichte rook in de kelderboxen van een flat aan de Akkerdonk in Spijkenisse. De technische ruimte stond vol rook en op meerdere plekken werd rook gemeten, maar de oorzaak bleek ergens anders vandaan te komen. De beroker van een in de flat wonende imker was na een inzet eerder vandaag weer aangegaan. De beroker stond in een kelderbox.

De brandweer is aan het zoeken geweest naar waar de rook vandaan kwam en keek daarvoor in meerdere kelderboxen van bewoners en de technische ruimte van de flat. Bewoners van de flat keken naar beneden hoe de brandweer bezig was. In de kelderboxen hing licht rook en dat zorgde ervoor dat er meerdere meldingen bij de brandweer binnen kwamen.

Na een zoektocht kwam een van de toekijkende bewoners van de flat, tevens imker, erachter dat zijn beroker weer aan is gegaan. De beroker is gedoofd waarna de brandweer weer retour is gegaan. Een beroker wordt gebruikt door imkers om bijen rustig te maken, alvorens een nest verwijderd wordt.