Botlek TV – Omroep Max maakt Max mede mogelijk

In het oude centrum van Spijkenisse trok een cameraploeg van Omroep Max onlangs volop de aandacht.  Directeur Jan Slagter zelf was hoogstpersoonlijk vanuit Hilversum afgereisd om beeldhouwer Tineke Nusink en Joop van der Hor, initiatiefnemer van Maak Max Mogelijk te interviewen. Hij liet zich de geschiedenis van de in Auschwitz vermoorde Joodse familie Levie en hun trouw hond Max vertellen door oud rector Henk den Haan en deed na afloop de belofte om op 28 oktober bij de onthulling van het bronzen beeld van Max terug te komen met een verrassing.

Waaruit die verrassing ook mag bestaan, het was voor het winkelend publiek op zich al een verrassing om, de van nationale televisie bekende presentator, in levende lijve voorbij te zien komen. Slagter, die lid is van het Comité van Aanbeveling, toonde zich onder de indruk van het initiatief en het resultaat. Botlek TV nam de kans waar om na afloop Jan Slagter zelf voor de camera van videograaf Roel van Deursen te halen. Zie hier het resultaat.