EBS rijdt langer door met zomerdienstregeling

Na de zomervakantie rijdt EBS nog enige tijd door volgens de zomerdienstregeling. Hierdoor is de dienstregeling na de zomer anders dan normaal. Zoals veel andere organisaties en sectoren heeft ook EBS op sommige momenten te maken met personeelstekort, onder meer door de krappe arbeidsmarkt. Om te voorkomen dat ritten uitvallen en een betrouwbare dienstregeling te bieden, rijdt EBS daarom door met de huidige (zomer-) dienstregeling in de periode van 22 augustus tot en met 30 september a.s., met een paar kleine wijzigingen.

In de zomerdienstregeling rijden sommige bussen minder ritten. Hierdoor zijn er minder buschauffeurs nodig en is het personeelstekort beter op te vangen.

Belangrijkste wijzigingen
De tijden wijken soms af van de tijden in de winterdienstregeling. Reizigers kunnen de dienstregeling raadplegen op ebs-ov.nl, of een reis plannen in de reisplanner 9292ov.nl

 • Lijn 84 (Maaswijk – Metro Centrum)
  Op sommige ritten gelden andere vertrektijden. Er rijden iets minder ritten op werkdagen overdag. In de spits rijdt de bus 6 keer per uur en daarbuiten 4 keer per uur.
 • Lijn 105 (Hellevoetsluis – Rozenburg)
  Lijn 105 tussen Rozenburg en Hellevoetsluis rijdt 2 keer per uur in plaats van 1 keer per uur op de volgende tijdstippen: Tussen 7:00 en 10:00 en tussen 13:00 en 17:00
 • Lijn 106 (Hellevoetsluis – Zuidland)
  Rijdt tussen Hellevoetsluis en Zuidland 1 keer per uur in plaats van 2 keer per uur.
 • Lijn 106 (Zuidland – Spijkenisse)
  De dienstregeling van lijn 106 tussen Spijkenisse en Zuidland is aangepast. De bus blijft 2 keer per uur rijden.
 • Lijn 403 (Rockanje – Brielle)
  In de spits rijdt de bus 2 keer per uur in plaats van 4 keer per uur tussen Rockanje en Brielle
 • Lijn 403 (Brielle – Spijkenisse)
  Op sommige ritten gelden andere vertrektijden. Er rijden iets minder ritten op werkdagen overdag. In de spits is de frequentie 6 keer per uur en verder 4 keer per uur.
 • Lijn 404 (Hellevoetsluis – Spijkenisse)
  Op sommige ritten gelden andere vertrektijden. Gezamenlijk met lijn 104 rijdt de bus op werkdagen de hele dag 6 keer per uur. Meer informatie over de wijzigingen en de dienstregeling met de vertrektijden is te vinden op ebs- ov.nl.

Meer informatie over de wijzigingen en de dienstregeling met de vertrektijden is te vinden op ebs- ov.nl.

Bericht: EBS / Beeld: Roel van Deursen