Tientallen mensen bellen politie voor brommobiel bij Beneluxtunnel

De politie heeft het rijbewijs van een man ingevorderd nadat hij met zijn brommobiel door de Beneluxtunnel reed zondagavond. Een persfotograaf heeft de man samen met de politie klemgereden op de snelweg bij Schiedam.

De man werd gezien op de A4 bij Pernis in zijn 45-km/h-wagentje. Het is bij de persvoorlichter niet bekend waar hij de snelweg op gegaan is. De persfotograaf die de man bij toeval zag rijden heeft de politie gebeld. Daarnaast belden nog een tiental andere mensen de politie. Verschillende automobilisten moesten een uitwijkmanoeuvre maken om een botsing te voorkomen.

Met de politie aan de lijn heeft de persfotograaf de brommobiel beveiligd door er met gevarenlichten erachter te gaan rijden, en werd de tunnel waardoor de man reed afgesloten voor overig verkeer. “Hierop heb ik besloten, omdat de politie op de hoofdrijbaan reed en wij op de parallelbaan, om de brommobiel klem te zetten op de snelweg voor er ongelukken zouden gebeuren,” zegt de fotograaf. “De heer op leeftijd probeerde toch nog verder te rijden en is hierop tot stoppen gedwongen door de politie.”

De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. Bij de politie waren in de afgelopen dagen ook al meldingen gekomen over de brommobiel, omdat die gezien werd op de fly-over bij Pernis. De brommobiel is weggetakeld.

Beeld: JBMedia