Meerdere woningen ontruimd nadat gaslucht door riool gaat

Vrijdagochtend omstreeks 11.30 uur heeft de brandweer meerdere woningen laten ontruimen nadat er in het riool van de Karel Doormanstraat een sterke gaslucht werd waargenomen. De gaslucht was zo sterk dat er een gevaarlijke situatie ontstond. De politie en handhaving zijn aanwezig geweest om de straat af te sluiten.

In de straat worden ook werkzaamheden verricht. Er werd onderzocht of er een nieuw gaslek was wat mogelijk ontstaan was door de werkzaamheden of dat een oud gaslek de lucht veroorzaakte. Stedin is opgeroepen om het lek op te sporen. De brandweer detecteerde bij meerdere putten de uitstroom van het gas. De brandweer heeft in meerdere woningen metingen verricht of er gevaarlijke concentraties aanwezig zijn geweest. Rond 13.30 uur is de gaslekkage gestopt en heeft de brandweer weer ingepakt.

Beeld: JBMedia