Kinderen verzamelen meer dan 100 handtekeningen voor verbetering speeltuin

Wethouder Jan Willem Mijnans heeft vrijdagmiddag van Sanne en Nella 126 handtekeningen overhandigd gekregen voor het opknappen van de kleine speeltuin aan het Plutopad. Ouders van kindereen rondom de speeltuin gaven aan alleen maar speelattributen te zien verloederen en verdwijnen. De twee 10-jarige meiden zijn de buurt rond gegaan om handtekeningen te verzamelen.

De twee kinderen wisten veel bewoners van de omliggende huizen enthousiast te krijgen om ook te tekenen voor meer speelattributen en het opknappen van de huidige speeltuin. Zelfs de regen hielt ze niet tegen om bij de deuren langs te gaan voor een handtekening. Ondanks dat de apenspeeltuin niet heel ver van deze speeltuin ligt, durven ouders de kinderen niet zo ver weg te sturen, mede omdat er een gevaarlijke weg en water naast ligt. “Sinds dat de dependance van een school hier weg is, ligt er een groot grasveld waar nu niks mee gedaan wordt,” zegt een van de ouders wijzend naar het grote veld naast de kleine speeltuin. “Graag zien we daarom ook dat daar nieuwe elementen komen.” Zowel Sanne als Nella hebben een wensenlijst verzameld van wat ze zouden zien. “Maar we zouden ook graag willen helpen bij het ontwerpen van de nieuwe speeltuin.”

Mijnans, die verantwoordelijk is voor de speeltuinen, zegt te willen bekijken wat de gemeente eraan zou kunnen doen. “Waarschijnlijk komen we wel pas na de vakantie erop terug.” Hij toonde alle begrip voor de situatie. “Ook heb ik de apenspeeltuin meegenomen in de plannen van de nieuwbouw langs de Galileïlaan”. Daarmee zou de apenspeeltuin verbeterd kunnen worden. Of de kleine speeltuin bij het veldje verbeterd kan gaan worden, laat hij binnenkort weten.