Grote brand in stapel strobalen in polder bij Zuidland

Vrijdagavond heeft een grote brand gewoed in een grote berg met strobalen aan de Krommedijk bij Zuidland. Een berg van zeker 8 meter hoog en tientallenmeters in lengte staat inmiddels grotendeels in brand. Water was voor de brandweer een probleem, omdat er te weinig water in de slootjes zat.

Een groot watertransport is ter plaatse gevraagd en na 1 uur en 3 kwartier was er eindelijk genoeg water om de brand te bestrijden. Dit zal zeker deze nacht nog duren, al dan niet dagen. Gister is er ook een klein brandje geweest in de stapel. Deze hebben de boeren zelf kunnen bestrijden.

De Veiligheidsregio meldt dat de eerste wagens retour kazerne gaan. Andere wagens blijven aanwezig om de klus af te maken. De wind zou richting Goudswaard staan.

Beeld: Nieuws Op Beeld / Martijn de Bruijn