Video: Hoogvliet Experience – Kunst voor Kids

Hoogvliet Experience is een project van stichting VICA. Initiatiefneemster Viktoria Pompa kijkt met een vergrootglas hoe deelnemers Hoogvliet beleven, vanuit een kunst en cultuur perspectief. Eerst krijgen de deelnemers een stoomcursus over Kunst in de openbare ruimte, waarvan genoeg is te vinden in Hoogvliet. Daarna gaan ze er zelf mee aan de slag. Sommigen proberen kunst in de openbare ruimte na te maken, andere creëren wat anders, iets wat hen aan Hoogvliet doet denken. Dat kan het eigen huis en woonomgeving zijn, voor anderen is het de lievelings speeltuin waar ze zijn opgegroeid en waar ze vele jaren later met hun kinderen terugkomen. 

Een van zulke plekken is de speeltuinvereniging Meeuwenplaat. Op 8 juni vond daar de derde editie van Hoogvliet Experience plaats. Opnieuw werd er volop enthousiast geschilderd door kinderen en bezoekers van de speeltuin. Helaas was het een regenachtige dag en waren er weinig mensen op aanwezig. Maar dat gaf ons de kans om een om een aantal vrijwilligers te ontmoeten en te interviewen. Ook bestuurders kwamen aan het woord. Al met al was het weer een leuke en kunstzinnige middag waar we met veel plezier op terug kijken. Videograaf Roel van Deursen heeft ook deze middag mooi op beeld vastgelegd. Deze editie is eveneens in samenwerking met Dock, Gemeente Rotterdam en Cultuur Concreet tot stand gekomen. 

Beeld/Bericht: Roel van Deursen


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]