Wethouders Bal en Hamerslag starten officiële bouw van twee gebieden in Elementen

Wethouder Martijn Hamerslag en wethouder Igor Bal zijn woensdag en vrijdag aanwezig geweest bij de start van de bouw van twee deelgebieden in De Elementen. Woensdag werd officieel de eerste paal geslagen in deelgebied de Klipper, vrijdag was het startmoment van De Bark, allebei in De Haven van de Elementen.

Bewoners Nick en Ashley mochten de paal van hun woning de grond in slaan. – Beeld: Spieke Media

De Klipper
De Klipper is het gebied wat aan de Elementenweg ligt en 48 energie neutrale woningen betreft. Deze worden door Vorm gebouwd. Bewoners Nick en Ashley, van huis met bouwnummer 48, mochten de paal de grond in slaan van hun eigen nieuwe woning. Dat deden zij door de heimachine te bedienen.

Eerste officiele paal De Klipper – Beeld: Roel van Deursen

De Bark
Deelgebied de Bark ligt naast De Klipper, maar tegen het water aan. Dat gebied wordt gebouwd door Ballast Nedam. De 44 gasloze woningen worden ook energieneutraal gebouwd, met elk zonnepanelen op het dak en een warmtepomp. De officiële handeling vond, vanwege de regen, binnen plaats in Theater De Stoep, door het schrijven van een woonwens op posters van het project.

Tekst gaat onder de afbeeldingen verder

Op de borden zijn gelukswensen geschreven – Beeld: Spieke Media

In ongeveer 40 woningen komen mensen te wonen die binnen Spijkenisse verhuizen. Binnen project De Klipper is dat in 30 woningen. Daarmee komen er 70 woningen vrij binnen Spijkenisse voor nieuwe bewoners. Beide projecten worden rondom het tweede en derde kwartaal van 2023 opgeleverd. “Die planning wordt van beide projecten vooralsnog gehaald,” zeggen zowel VORM als Ballast Nedam. Wethouder Bal: “Het is een ongelooflijk gave wijk, waar we inwoners heel erg gelukkig mee maken en past in het plan om te bouwen, bouwen, bouwen. De woningen zorgen ervoor dat de woningnood weer een beetje opgelost worden.”

Bewoners van de nieuwe wijk komen kijken bij het officiële startmoment – Beeld: Spieke Media