Schip met pech komt op zandbank voor Spijkenisserbrug

Veel voorbijgangers op de Spijkenisserbrug keken donderdagmorgen vroeg gek op toen zij een enorm schip voor de Spijkenisserburg tegen de kant zagen liggen. Het schip lag schuin op de rivier met zijn neus richting de kade. Het schip heeft een defect, waardoor het niet verder kon varen. Inmiddels is het schip weggesleept.

Het containerschip Wec van Rijn is vast komen te liggen op een zandbank, waardoor gewacht moest worden tot de waterstand hoog genoeg was om het los te krijgen. Dat lukte rond 8.40 uur. Twee slepers hebben het schip vervolgens gedraaid en weggesleept richting de Botlek. Scheepvaart kon door het schip geen gebruik maken van de westelijke doorgangen van de Botlek- en Spijkenisserbrug, overig verkeer heeft geen last ondervonden.

Beeld boven: Ingestuurd.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]