Schildpaddenopvang waarschuwt voor bijtschildpad in sloot Maaswijk

Maandag nam gemeente Nissewaard contact op met Schildpaddenopvang Nederland in verband met een melding van een gespotte bijtschildpad in een sloot aan de Fien de La Marstraat in Spijkenisse. Dat schrijft de opvang in een bericht op Facebook. De schildpad zou al langere tijd in de omgeving verblijven, zeggen bewoners.

De schildpaddenopvang stuurde na de melding meteen twee mensen ter plaatse om de situatie te beoordelen. Die vonden niets en de kans dat de schildpad nog op die plek zit is niet groot. De sloot is verbonden met andere sloten waardoor de schildpad door kan zwemmen.

“De gemeente is geadviseerd om hekken voor de duikers te plaatsen in de hoop dat het dier zich nog ergens bij de spotplaats bevindt,” zegt de opvang. “Daarnaast hebben wij geadviseerd om waarschuwingsborden te plaatsen én alle bewoners middels een brief op de hoogte te stellen. Aangezien het dier zich op gemeentegrond bevindt is de gemeente verantwoordelijk voor eventuele ongelukken die echt voorkomen moeten worden.”

De opvang roept op om bewoners die het dier zien, de gemeente te bellen. Benader hem dan niet maar maak een foto en stuur deze dan naar de gemeente. Melden kan via de website of op 140181.