Nog genoeg mis met brommers en scooters in Spijkenisse

Bij een bromfiets- en scootercontrole maandagmiddag op de Markenburgweg, de weg onder de Hartelbrug, blijkt dat er nog genoeg mis is met de tweewielers. De politie deed de controle vanuit eerste- en laatstejaars politiestudenten. Er werden in korte tijd 10 fouten ontdekt. De bestuurders ontvingen daar maatregelen voor.

Drie bestuurders reden zonder rijbewijs, één zonder helm en ook werd één bestuurder bekeurd voor het rijden met een bromfiets op het voetpad. Agenten surveilleerden intussen in Spijkenisse-Noord om bestuurders naar de controleplaats te sturen onder de Hartelbrug. Ook werden bestuurders onderweg van en naar het industriegebied gecontroleerd.

Onder de Hartelbrug werden de tweewielers tevens op een rollerbank gezet. Vier keer bleek de maximum constructiesnelheid overschreden te worden. Die bromfietsen en scooters hebben een “Wachten Op Keuren”-status gekregen en moeten op eigen kosten opnieuw gekeurd worden bij het RDW. Dan zal aangetoond moeten worden dat de snelheid weer teruggebracht is onder het maximum toegestane.

Beeld: Spieke Media