Europese delegatie bezoekt Nissewaard over verduurzaming sportaccommodaties

Nissewaard is van woensdag 11 mei tot en met vrijdag 23 mei gastheer voor het Erasmus+ project New Town Sport Cities. Medewerkers van diverse jonge Europese steden, de zogeheten New Towns, waaronder Milton Keynes (GB) en Grand Paris Sud (Fr), ontmoeten elkaar om ervaringen en kennis te delen op het gebied van sport en bewegen in New Towns. Hiervoor bezoeken zij diverse gemeenten en behandelen zij onderwerpen die een relatie hebben met sport en bewegen.

Op verzoek van de internationale partners is het thema in Nissewaard de verduurzaming van sportaccommodaties. Hier is door de gemeente Nissewaard veel aan gedaan en de partners willen hiervan leren. Wethouder Martijn Hamerslag, die zich hiervoor hard heeft gemaakt, is met de partners in gesprek gegaan in Theater de Stoep in Spijkenisse en heeft de aanpak in Nissewaard toegelicht.

Naast kennisuitwisseling bezoekt de delegatie ook sportaccommodaties en sportverenigingen. Zo is er een bezoek gebracht aan voetbalvereniging Zuidland en is aldaar met het verenigingsbestuur gesproken over hoe zij de verduurzaming hebben aangepakt. Ook het lokaal sportakkoord is aan bod gekomen.

Het project Erasmus+ wordt gefinancierd door de Europese Unie.


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]