42 bestuurders negeren rood kruis bij ongeval Hartelbrug

Bij een ongeval vrijdagmiddag op de Hartelbrug, waarbij meerdere auto’s op elkaar reden, was de linker baan van de brug tot het eind dicht voor verkeer. De politie noteerde 42 bestuurders die het wel nodig vonden om het rode kruis te negeren. “Zij dachten dat zij belangrijker waren en de doorgetrokken streep en het rode kruis wel konden negeren.”

De politie plaatste twee foto’s op instagram, waarin zij hun ongenoegen uitten over de acties van de bestuurders. “Een deel van de Hartelbrug was tijdelijk afgesloten, maar de rode kruizen hangen er niet voor niks!” schrijft de politie. “Dit kruis is er voor onze veiligheid, maar ook voor de slachtoffers, het ambulance personeel en andere betrokkene/getuige.” Bij het ongeval zijn meerdere mensen naar het ziekenhuis overgebracht voor controle.

De 42 bestuurders krijgen binnenkort een bekeuring. Of deze voor het rode kruis is, of voor de doorgetrokken streep, laat de politie in het midden.

Beeld: Politie Nissewaard