Ook deelscooter-aanbieder Felyx start in Spijkenisse

Vanaf het Paasweekend rijden er in gemeente Nissewaard deelscooters van niet één, maar twee aanbieders rond. Naast de elektrische huurscooters van GO Sharing, zijn dan ook de schone deelscooters van Felyx te huren.

Wethouder Igor Bal: “Deelscooters zijn een belangrijke toevoeging op het duurzame mobiliteitsaanbod in Nissewaard. Met de komst van Felyx breiden we dit aanbod uit én komen er nieuwe servicegebieden bij. Felyx bedient namelijk ook Hekelingen en bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering. Dat is een mooie uitbreiding op het bestaande aanbod. Hierdoor is er niet alleen meer keuzevrijheid, maar ontsluiten we ook meteen nieuwe gebieden.”

Scooter in plaats van auto
Felyx biedt in Nissewaard ongeveer 50 elektrische deelscooters aan. Dit aantal zal variëren aan de hand van het gebruik van de deelscooters en ritjes van en naar Rotterdam. Tim Galle, gebiedsmanager bij Felyx voor Zuid-Holland, legt dit uit: “Het is namelijk mogelijk om naar andere gemeenten te toeren, zoals Rotterdam. Omdat wij daar ook onze Felyx-scooters aanbieden, mag de rijder daar de deelscooter ook achterlaten. Uit gebruikerscijfers in andere steden blijkt dat van deze mogelijkheid regelmatig gebruik wordt gemaakt. Ook zien we dat 20 tot 30 procent van de gebruikers de scooter gebruikt in plaats van de auto. Daarmee draagt het gebruik van de deelscooters bij aan het milieu, maar ook aan de bereikbaarheid van de hele regio.”

Net als aanbieder GO Sharing, is Felyx 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. De scooters zijn via een app te reserveren en te gebruiken door iedereen met een geldig rijbewijs. Er is geen abonnement nodig, gebruikers betalen alleen voor de tijd dat zij de scooter gebruiken. 

Voor meer info: felyx.nl

Bericht: Gemeente Nissewaard