112politiespijkenisse

Politie houdt tweetal aan na beschieting op A1

Zaterdagavond 12 maart is rond 19.30 uur een conflict ontstaan op de A1 nabij Deventer. Gealarmeerde agenten troffen op een parkeerplaats langs de snelweg een man aan die verwondingen had. De man uit Enschede vertelde dat hij was beschoten. De politie heeft nadien een 25-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige vrouw uit Spijkenisse aangehouden.

Het incident gebeurde toen de man uit Enschede met zijn gezin over de A1 richting Enschede reedt. Er ontstond op een gegeven moment een verkeersconflict met een bestuurder van een andere personenauto. Beide bestuurders parkeerden daarop hun auto op de vluchtstrook van de snelweg. De 45-jarige man uit Enschede wilde met de andere bestuurder in gesprek. Hij was uit zijn auto gestapt en liep naar de bestuurder, die nog in zijn auto zat. Hij werd daarop vanuit de auto beschoten. Daarna reed de bestuurder, van die andere auto, met hoge snelheid in de richting van Twente. De gewonde man is vervolgens weer in zijn auto gaan zitten en heeft deze op de parkeerplaats Boermark tot stilstand gebracht en de politie gebeld. 

De andere auto werd kort daarna in Enschede door de politie aangetroffen. De twee inzittenden zijn door een zogenaamde uitpraatprocedure, uit de auto gehaald en aangehouden. Het betreft de 25-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige vrouw uit Spijkenisse. Hun auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. 

Het mogelijke wapen is niet aangetroffen. De verwondingen van het 45-jarige man zijn ter plaatse door ambulancebroeders behandeld. Hij hoefde voor verdere medisch onderzoek niet mee naar het ziekenhuis. De man heeft inmiddels aangifte gedaan. Zowel aan hem, als de vrouw en de kinderen is slachtofferhulp geboden. De kinderen hebben tevens tegen de schrik een traumabeertje gekregen. 

De politie doet onderzoek naar de aanleiding van het verkeersconflict en de toedracht ervan. Mochten er medeweggebruikers of getuigen zijn die iets hebben gezien dan wil de politie graag met hen in contact komen. Dit kan via 0900 8844 onder vermelding van incidentnummer 202210655.

Bron: Politie.nl

Comments are closed.

More in:112

Ook interessant