Zeer sterke windvlaag zorgt voor veel schade in zuidrand Spijkenisse

Een zeer sterke windvlaag heeft zondagavond in een lijn over het zuidelijke deel van Spijkenisse veel schade veroorzaakt. De meeste schade bestond uit dakpannen die van daken geblazen werden. Ook takken werden uit bomen gerukt en schuttingen werden omver geblazen.

De brandweer is met vijf wagens en twee hoogwerkers bezig geweest om scheefliggende nokken en dakpannen recht te leggen of te verwijderen. Bij zeker 15 huizen rondom de Buntgras was dit het geval. Over meerdere rijen woningen werden woningen beschadigd door de wind. Opvallend is dat veel schademeldingen in een lijn liggen. Meerdere bewoners spreken over een moment waarop de wind zeer hard blies. “De regen werd zelfs door de kieren langs m’n raam gedrukt,” zegt een van de bewoners waar schade ontstond.

Markeringen van schade

Als de lijn uit de grassenbuurt doorgetrokken wordt, is ook ter hoogte van de Donk schade te zien. Daar is ook de brandweer bezig geweest met rechtleggen van dakpannen en situaties veilig stellen. Als de lijn verder gevolgd wordt kom je in Waterland, waar een dak van een woonblok geblazen werd en een ravage aanrichtte. In Libelleveen en Karperveen is ook schade ontstaan.

Het is aan te raden om maandagochtend goed uit te kijken voor losliggende dakpannen. Bij gevaar kan de brandweer gebeld worden. Enkele straten rondom de Buntgras zijn uit veiligheid afgesloten.